Beëindigen Cash Personal

Abonnement beëindigen
Wil je je abonnement beëindigen, dan hoef je niets te doen. Je abonnement wordt nooit stilzwijgend verlengt. Het abonnement heeft een looptijd van één jaar. Wordt het abonnement niet verlengd, dan is het programma na het verstrijken van de einddatum van het abonnement niet meer beschikbaar.
ING - transacties CSV-formaat kunnen niet geïmporteerd worden
De import van transacties van de ING Bank in Davilex Cash Personal wordt afgebroken met de melding "De bestandsindeling is onjuist. Controleer of u in deze stap een bestand van de ING Bank heeft gekozen".

Per 27 augustus 2020 heeft de ING Bank de bestandsindeling gewijzigd van het CSV formaat, hierdoor is het niet meer mogelijk om de gedownloade transacties te importeren in Davilex Cash Personal.

Om de transacties te kunnen importeren dient u het importbestand aan te passen zodat dit door Cash Personal weer herkend wordt.

 1. Selecteer het importbestand dat u heeft gedownload.
 2. Klik op dit bestand met de rechtermuisknop en selecteer Openen met.
 3. Kies vervolgens voor Notepad of kladblok.
 4. Ga naar Bewerken > Vervangen.
 5. In het veld "Zoeken naar:" voert u een ; (punt komma) in.
 6. In het veld Vervangend door naar voert u een , (komma) in.
 7. Klik op Alles vervangen.
 8. Ga naar Bestand > Opslaan als.
 9. Geef het gewijzigde bestand een nieuwe naam.
 10. Klik op Opslaan.


Nu het bestand is gewijzigd kunt het importeren in uw administratie in Davilex Cash Personal.

Let op! Davilex Support biedt geen ondersteuning op het wijzigen van het importbestand.
Rabobank - transacties CSV-formaat kunnen niet geimporteerd worden
Er is een update voor Davilex Cash Personal beschikbaar. In deze nieuwe versie, versie 3.6.0 kunt u transacties van Rabobank in het nieuwe downloadformaat CSV importeren. Dit CSV-formaat vervangt het Tekstbestand kommagescheiden (.txt), dat met ingang van 1 september 2018 is vervallen.
 

Davilex Cash Personal versie 3.6.0 downloaden

Ondersteunde banken

Je kunt transacties importeren van onderstaande banken:

- ABN Amro
- ASN Bank
- ING Bank
- Knab
- Rabobank
- Regiobank
- SNS Bank
- Van Lanschot Bankiers

 

Welk bestandsformaat?

In onderstaand overzicht zie je welk bestandsformaat je bij het downloaden van transacties moet gebruiken: 

ABN Amro Bank
MT940
ASN Bank
CSV
ING Bank
kommagescheiden IBAN
Knab
CSV
Rabobank
CSV
Regiobank
CSV
SNS Bank
CSV
Van Lanschot Bankiers
MT940
Hoe maak ik een exportbestand?

Hoe je je transacties kunt exporteren, is per bank verschillend. In de Kennisboom vindt je onder Cash Personal > Importeren transacties per bank uitleg over de export van transacties. Heb je een abonnement op Cash Personal, dan kun je inloggen op het Gebruikersportaal (rechtsboven klikken op Inloggen) en de Kennisboom openen.

Ook je bank kan je natuurlijk vertellen hoe je je transacties kunt exporteren. 

Hoe importeer ik transacties?

Heb je transacties gedownload vanaf de internetsite van je bank, dan kun het bestand importeren in Cash Personal. Klik hiervoor op het tabblad Start in de groep Snel aan de slag op Importeren of ga naar het tabblad Transacties en klik in de groep Transacties op Per rekening. Onderin het scherm bij Transactiegegevens zie je de knop Importeren.

Tip: Je kunt zelf bepalen welke taken in de groep Snel aan de Slag getoond worden. Door op het pijltje rechtsonder in knop Snel aan de slag te klikken, open je de lijst beschikbare functies en kun je de functies markeren die getoond moeten worden in de groep Snel aan de slag. 

Contante uitgaven bijhouden
In Cash Personal kun je je contante uitgaven bijhouden in het Kasboek. Door ook je contante uitgaven vast te leggen, krijg je nog meer inzicht in je uitgavepatroon. Je kunt een persoonlijk kasboek aanmaken door op het tabblad Administratie in de groep Basisgegevens op Rekening te klikken. Voeg een rekening toe en kies bij Soort rekening 'Kasrekening'. Op het tabblad Kasboek kun je vervolgens je contante uitgaven invoeren.  
Hoe importeer ik transacties?

Transacties importeer je met behulp van een makkelijke wizard. Deze start je door op het tabblad Start in de groep Snel aan de slag op Importeren te klikken. Is de bankrekening waarvan je transacties importeert nog niet bekend in Cash Personal, dan wordt deze tijdens de eerste import automatisch aangemaakt. Transacties kun je ook importeren door op het tabblad Transacties onder Transactiegegevens op Importeren te klikken.

Kan ik een transactie wijzigen?
Bij een geïmporteerde transactie kun je alleen de gegevens die aan de transactie gekoppeld zijn wijzigen. Selecteer hiervoor de transactie en klik op Wijzigen. Je kunt de gegevens op de tabbladen Algemeen (bij rekening zonder internetbankieren), Aanvullend of Splitsen nu wijzigen.
Kan ik een transactie splitsen?
Om gedetailleerder inzicht te krijgen in je financiën is het soms handig om een transactie te splitsen. Dat kunnen de boodschappen zijn die je met pin hebt afgerekend, maar bijvoorbeeld ook creditcardbetalingen. Om een transactie te splitsen, ga je naar het tabblad Transacties en klik je in de groep Transacties op Per rekening. Selecteer de transactie die je wilt splitsen en klik op Wijzigen. Ga naar de tab Splitsen en markeer de optie ‘Het bedrag van deze transactie splitsen en over meerdere posten verdelen'. Je kunt het bedrag nu uitsplitsen naar verschillende posten.

Tip: Let er op dat de som van de bedragen op het tabblad Splitsen overeenkomt met het totaalbedrag van de transactie.
Kenmerken toekennen aan meerdere transacties

Je kunt transactiekenmerken als (hoofd)post, toewijzing en reservering in één keer toekennen aan meerdere transacties. Om de transacties te koppelen, open je de transactielijst en selecteer je de transactieregels die gekoppeld moeten worden (regels aanklikken terwijl je de Ctrl-toets ingedrukt houdt).

Klik vervolgens bij Transactiegegevens op Kenmerken koppelen. In het venster dat geopend wordt kun je de kenmerken selecteren uit de keuzelijst.

Hoe houd ik contante inkomsten en uitgaven bij?

Als één van de weinige digitale huishoudboekjes biedt Davilex Cash Personal je de mogelijkheid om contante inkomsten en uitgaven bij te houden en te koppelen aan categorieën. Maak hiervoor eerst een kasboek aan. Dat doe je door op het tabblad Administratie in de groep Basisgegevens op Rekeningen te klikken. Klik vervolgens op Toevoegen en vul de gegevens van de rekening in. Bij Soort rekening kies je voor Kasrekening.

Is je kasboek aangemaakt, dan kun je op het tabblad Kasboek al je contante inkomsten en uitgaven bijhouden. Deze transacties worden ook verwerkt in de diverse rapporten, zodat je een compleet beeld hebt van je geldzaken.

Wat is een begroting?
Een begroting is een overzicht van de inkomsten en uitgaven die je over een heel jaar verwacht en begroot. Je kunt een begroting gebruiken om de werkelijke inkomsten en uitgaven te vergelijken met de begrote inkomsten en uitgaven, zodat je eventueel tijdig kunt bijsturen. 
Hoe maak ik een begroting?
De handige wizard Begroting opstellen helpt je stap-voor-stap bij het verzamelen van alle benodigde gegevens voor het opstellen van een begroting. De wizard start je door op het tabblad Begroting in de groep Begroting op Begroting te klikken.

Tip: Sommige inkomsten en uitgaven zijn vast en keren periodiek terug, zoals het loon, de kinderbijslag, huur of hypotheek. Andere uitgaven, zoals kosten voor boodschappen, kleding en uitgaan zijn variabel en moet je schatten. Als basis kun je hiervoor het rapport 'Gemiddelden per maand' raadplegen, maar Davilex Cash Personal kan deze gemiddelden aan de hand van je transacties ook automatisch berekenen en opnemen in de begroting. 
Wat is een begrotingsanalyse?
Begrotingsanalyse laat je precies zien bij welke categorieën de werkelijke inkomsten en uitgaven afwijken van de bedragen die je begroot hebt. Zo zie je in één oogopslag of je binnen je gestelde budgetten blijft en kun je tijdig bijsturen als dat nodig is. Je start de begrotingsanalyse door op het tabblad Begroting in de groep Begroting op Begrotingsanalyse te klikken.
Wat is een begrotingsvergelijking?

Het rapport Begrotingsvergelijk laat je, net als de begrotingsanalyse, zien voor welke categorieën de begrote bedragen afwijken van de werkelijke inkomsten en uitgaven. Het verschil met de begrotingsanalyse is dat het rapport Begrotingsvergelijking alle categorieën met een verschil laat zien, ook als dat verschil minimaal is. Bij begrotingsanalyse kun je die marge zelf bepalen. 

Tip: heb je het rapport Begrotingsvergelijking opgesteld, dan kun je de gegevens ook in een grafiek tonen. Klik hiervoor in de groep Lijst op Grafiek tonen

Hoe gebruik ik de functie Bestedingsruimte?

Bestedingsruimte vergelijkt het bedrag dat je voor een bepaalde categorie hebt begroot met de werkelijke kosten tot nu toe. Heb je bijvoorbeeld een maandelijks bedrag begroot voor boodschappen, en wil je weten hoeveel je deze maand nog uit kunt geven? Dan open je Bestedingsruimte door op het tabblad Begroting in de groep Begroting op Bestedingsruimte te klikken. Vervolgens geef je de periode aan (maand) en selecteer je de categorie (boodschappen).

Bestedingsruimte verzamelt nu alle transacties die afgelopen maand gekoppeld zijn boodschappen, telt ze bij elkaar op en laat vervolgens zien hoeveel er over is binnen je gestelde budget.

Kan ik het saldo op een bepaalde datum zien?
Cash Personal heeft een speciale functie waarmee je het saldo op een specifieke datum kunt achterhalen. Ga naar het tabblad Administratie en klik in de groep Basisgegevens op Rekeningen. Selecteer de rekening waarvan je het saldo wilt opvragen. Onderaan het scherm zie je nu de rekeninggegevens. Klik hier op de knop Saldo op datum, vul de gewenste datum in en Cash Personal laat je direct het saldo zien.
Kan ik de sortering in rapporten aanpassen?
De sortering in rapporten kunt u eenvoudig aanpassen door in de groep Lijst op Lijstweergave te klikken. Ga vervolgens naar het tabblad Sortering en geef de gewenste sortering op. U kunt de lijst bijvoorbeeld sorteren op datum, op rekening of op relatie. 
Hoe maak ik een rapport passend op één pagina?
Met behulp van de opties in Opmaak voor afdrukken kun je een rapport dat uit meerdere pagina's bestaat schalen, zodat het op één pagina afgedrukt kan worden. Klik in de groep Lijst op Opmaak voor afdrukken en klik vervolgens in de werkbalk op Pagina-instelling. Op het tabblad Schaal kunt u het rapport aanpassen aan de breedte van de pagina. 
Contact opnemen
Onze klantenservice is op werkdagen tussen 08.45 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 030-6391 555, optie 3. Je kunt ook een bericht sturen met behulp van het contactformulier op deze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. 
Adreswijziging doorgeven
Een adreswijziging kun je doorgeven op het Gebruikersportaal. Klik rechtsboven op Inloggen en log in met je bij Davilex geregistreerde e-mailadres en je wachtwoord. De adreswijziging kun je doorvoeren op de pagina 'Mijn gegevens'.
Mijn vraag staat niet bij de FAQ
Vind je het antwoord op je vraag niet bij de veelgestelde vragen en heb je een abonnement op Davilex Cash Personal? Kijk dan eens in de Kennisboom. Hier vindt je veel meer vragen en antwoorden over Davilex Cash Personal. Je vindt de Kennisboom op het Gebruikersportaal (rechtsboven op Inloggen klikken).
Abonnement
Abonnement beëindigen
Wil je je abonnement beëindigen, dan hoef je niets te doen. Je abonnement wordt nooit stilzwijgend verlengt. Het abonnement heeft een looptijd van één jaar. Wordt het abonnement niet verlengd, dan is het programma na het verstrijken van de einddatum van het abonnement niet meer beschikbaar.
Importeren
ING - transacties CSV-formaat kunnen niet geïmporteerd worden
De import van transacties van de ING Bank in Davilex Cash Personal wordt afgebroken met de melding "De bestandsindeling is onjuist. Controleer of u in deze stap een bestand van de ING Bank heeft gekozen".

Per 27 augustus 2020 heeft de ING Bank de bestandsindeling gewijzigd van het CSV formaat, hierdoor is het niet meer mogelijk om de gedownloade transacties te importeren in Davilex Cash Personal.

Om de transacties te kunnen importeren dient u het importbestand aan te passen zodat dit door Cash Personal weer herkend wordt.

 1. Selecteer het importbestand dat u heeft gedownload.
 2. Klik op dit bestand met de rechtermuisknop en selecteer Openen met.
 3. Kies vervolgens voor Notepad of kladblok.
 4. Ga naar Bewerken > Vervangen.
 5. In het veld "Zoeken naar:" voert u een ; (punt komma) in.
 6. In het veld Vervangend door naar voert u een , (komma) in.
 7. Klik op Alles vervangen.
 8. Ga naar Bestand > Opslaan als.
 9. Geef het gewijzigde bestand een nieuwe naam.
 10. Klik op Opslaan.


Nu het bestand is gewijzigd kunt het importeren in uw administratie in Davilex Cash Personal.

Let op! Davilex Support biedt geen ondersteuning op het wijzigen van het importbestand.
Rabobank - transacties CSV-formaat kunnen niet geimporteerd worden
Er is een update voor Davilex Cash Personal beschikbaar. In deze nieuwe versie, versie 3.6.0 kunt u transacties van Rabobank in het nieuwe downloadformaat CSV importeren. Dit CSV-formaat vervangt het Tekstbestand kommagescheiden (.txt), dat met ingang van 1 september 2018 is vervallen.
 

Davilex Cash Personal versie 3.6.0 downloaden

Ondersteunde banken

Je kunt transacties importeren van onderstaande banken:

- ABN Amro
- ASN Bank
- ING Bank
- Knab
- Rabobank
- Regiobank
- SNS Bank
- Van Lanschot Bankiers

 

Welk bestandsformaat?

In onderstaand overzicht zie je welk bestandsformaat je bij het downloaden van transacties moet gebruiken: 

ABN Amro Bank
MT940
ASN Bank
CSV
ING Bank
kommagescheiden IBAN
Knab
CSV
Rabobank
CSV
Regiobank
CSV
SNS Bank
CSV
Van Lanschot Bankiers
MT940
Hoe maak ik een exportbestand?

Hoe je je transacties kunt exporteren, is per bank verschillend. In de Kennisboom vindt je onder Cash Personal > Importeren transacties per bank uitleg over de export van transacties. Heb je een abonnement op Cash Personal, dan kun je inloggen op het Gebruikersportaal (rechtsboven klikken op Inloggen) en de Kennisboom openen.

Ook je bank kan je natuurlijk vertellen hoe je je transacties kunt exporteren. 

Hoe importeer ik transacties?

Heb je transacties gedownload vanaf de internetsite van je bank, dan kun het bestand importeren in Cash Personal. Klik hiervoor op het tabblad Start in de groep Snel aan de slag op Importeren of ga naar het tabblad Transacties en klik in de groep Transacties op Per rekening. Onderin het scherm bij Transactiegegevens zie je de knop Importeren.

Tip: Je kunt zelf bepalen welke taken in de groep Snel aan de Slag getoond worden. Door op het pijltje rechtsonder in knop Snel aan de slag te klikken, open je de lijst beschikbare functies en kun je de functies markeren die getoond moeten worden in de groep Snel aan de slag. 

Contante uitgaven bijhouden
In Cash Personal kun je je contante uitgaven bijhouden in het Kasboek. Door ook je contante uitgaven vast te leggen, krijg je nog meer inzicht in je uitgavepatroon. Je kunt een persoonlijk kasboek aanmaken door op het tabblad Administratie in de groep Basisgegevens op Rekening te klikken. Voeg een rekening toe en kies bij Soort rekening 'Kasrekening'. Op het tabblad Kasboek kun je vervolgens je contante uitgaven invoeren.  
Transacties
Hoe importeer ik transacties?

Transacties importeer je met behulp van een makkelijke wizard. Deze start je door op het tabblad Start in de groep Snel aan de slag op Importeren te klikken. Is de bankrekening waarvan je transacties importeert nog niet bekend in Cash Personal, dan wordt deze tijdens de eerste import automatisch aangemaakt. Transacties kun je ook importeren door op het tabblad Transacties onder Transactiegegevens op Importeren te klikken.

Kan ik een transactie wijzigen?
Bij een geïmporteerde transactie kun je alleen de gegevens die aan de transactie gekoppeld zijn wijzigen. Selecteer hiervoor de transactie en klik op Wijzigen. Je kunt de gegevens op de tabbladen Algemeen (bij rekening zonder internetbankieren), Aanvullend of Splitsen nu wijzigen.
Kan ik een transactie splitsen?
Om gedetailleerder inzicht te krijgen in je financiën is het soms handig om een transactie te splitsen. Dat kunnen de boodschappen zijn die je met pin hebt afgerekend, maar bijvoorbeeld ook creditcardbetalingen. Om een transactie te splitsen, ga je naar het tabblad Transacties en klik je in de groep Transacties op Per rekening. Selecteer de transactie die je wilt splitsen en klik op Wijzigen. Ga naar de tab Splitsen en markeer de optie ‘Het bedrag van deze transactie splitsen en over meerdere posten verdelen'. Je kunt het bedrag nu uitsplitsen naar verschillende posten.

Tip: Let er op dat de som van de bedragen op het tabblad Splitsen overeenkomt met het totaalbedrag van de transactie.
Kenmerken toekennen aan meerdere transacties

Je kunt transactiekenmerken als (hoofd)post, toewijzing en reservering in één keer toekennen aan meerdere transacties. Om de transacties te koppelen, open je de transactielijst en selecteer je de transactieregels die gekoppeld moeten worden (regels aanklikken terwijl je de Ctrl-toets ingedrukt houdt).

Klik vervolgens bij Transactiegegevens op Kenmerken koppelen. In het venster dat geopend wordt kun je de kenmerken selecteren uit de keuzelijst.

Hoe houd ik contante inkomsten en uitgaven bij?

Als één van de weinige digitale huishoudboekjes biedt Davilex Cash Personal je de mogelijkheid om contante inkomsten en uitgaven bij te houden en te koppelen aan categorieën. Maak hiervoor eerst een kasboek aan. Dat doe je door op het tabblad Administratie in de groep Basisgegevens op Rekeningen te klikken. Klik vervolgens op Toevoegen en vul de gegevens van de rekening in. Bij Soort rekening kies je voor Kasrekening.

Is je kasboek aangemaakt, dan kun je op het tabblad Kasboek al je contante inkomsten en uitgaven bijhouden. Deze transacties worden ook verwerkt in de diverse rapporten, zodat je een compleet beeld hebt van je geldzaken.

Begroting
Wat is een begroting?
Een begroting is een overzicht van de inkomsten en uitgaven die je over een heel jaar verwacht en begroot. Je kunt een begroting gebruiken om de werkelijke inkomsten en uitgaven te vergelijken met de begrote inkomsten en uitgaven, zodat je eventueel tijdig kunt bijsturen. 
Hoe maak ik een begroting?
De handige wizard Begroting opstellen helpt je stap-voor-stap bij het verzamelen van alle benodigde gegevens voor het opstellen van een begroting. De wizard start je door op het tabblad Begroting in de groep Begroting op Begroting te klikken.

Tip: Sommige inkomsten en uitgaven zijn vast en keren periodiek terug, zoals het loon, de kinderbijslag, huur of hypotheek. Andere uitgaven, zoals kosten voor boodschappen, kleding en uitgaan zijn variabel en moet je schatten. Als basis kun je hiervoor het rapport 'Gemiddelden per maand' raadplegen, maar Davilex Cash Personal kan deze gemiddelden aan de hand van je transacties ook automatisch berekenen en opnemen in de begroting. 
Wat is een begrotingsanalyse?
Begrotingsanalyse laat je precies zien bij welke categorieën de werkelijke inkomsten en uitgaven afwijken van de bedragen die je begroot hebt. Zo zie je in één oogopslag of je binnen je gestelde budgetten blijft en kun je tijdig bijsturen als dat nodig is. Je start de begrotingsanalyse door op het tabblad Begroting in de groep Begroting op Begrotingsanalyse te klikken.
Wat is een begrotingsvergelijking?

Het rapport Begrotingsvergelijk laat je, net als de begrotingsanalyse, zien voor welke categorieën de begrote bedragen afwijken van de werkelijke inkomsten en uitgaven. Het verschil met de begrotingsanalyse is dat het rapport Begrotingsvergelijking alle categorieën met een verschil laat zien, ook als dat verschil minimaal is. Bij begrotingsanalyse kun je die marge zelf bepalen. 

Tip: heb je het rapport Begrotingsvergelijking opgesteld, dan kun je de gegevens ook in een grafiek tonen. Klik hiervoor in de groep Lijst op Grafiek tonen

Hoe gebruik ik de functie Bestedingsruimte?

Bestedingsruimte vergelijkt het bedrag dat je voor een bepaalde categorie hebt begroot met de werkelijke kosten tot nu toe. Heb je bijvoorbeeld een maandelijks bedrag begroot voor boodschappen, en wil je weten hoeveel je deze maand nog uit kunt geven? Dan open je Bestedingsruimte door op het tabblad Begroting in de groep Begroting op Bestedingsruimte te klikken. Vervolgens geef je de periode aan (maand) en selecteer je de categorie (boodschappen).

Bestedingsruimte verzamelt nu alle transacties die afgelopen maand gekoppeld zijn boodschappen, telt ze bij elkaar op en laat vervolgens zien hoeveel er over is binnen je gestelde budget.

Rapporten
Kan ik het saldo op een bepaalde datum zien?
Cash Personal heeft een speciale functie waarmee je het saldo op een specifieke datum kunt achterhalen. Ga naar het tabblad Administratie en klik in de groep Basisgegevens op Rekeningen. Selecteer de rekening waarvan je het saldo wilt opvragen. Onderaan het scherm zie je nu de rekeninggegevens. Klik hier op de knop Saldo op datum, vul de gewenste datum in en Cash Personal laat je direct het saldo zien.
Kan ik de sortering in rapporten aanpassen?
De sortering in rapporten kunt u eenvoudig aanpassen door in de groep Lijst op Lijstweergave te klikken. Ga vervolgens naar het tabblad Sortering en geef de gewenste sortering op. U kunt de lijst bijvoorbeeld sorteren op datum, op rekening of op relatie. 
Hoe maak ik een rapport passend op één pagina?
Met behulp van de opties in Opmaak voor afdrukken kun je een rapport dat uit meerdere pagina's bestaat schalen, zodat het op één pagina afgedrukt kan worden. Klik in de groep Lijst op Opmaak voor afdrukken en klik vervolgens in de werkbalk op Pagina-instelling. Op het tabblad Schaal kunt u het rapport aanpassen aan de breedte van de pagina. 
Algemeen
Contact opnemen
Onze klantenservice is op werkdagen tussen 08.45 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 030-6391 555, optie 3. Je kunt ook een bericht sturen met behulp van het contactformulier op deze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. 
Adreswijziging doorgeven
Een adreswijziging kun je doorgeven op het Gebruikersportaal. Klik rechtsboven op Inloggen en log in met je bij Davilex geregistreerde e-mailadres en je wachtwoord. De adreswijziging kun je doorvoeren op de pagina 'Mijn gegevens'.
Mijn vraag staat niet bij de FAQ
Vind je het antwoord op je vraag niet bij de veelgestelde vragen en heb je een abonnement op Davilex Cash Personal? Kijk dan eens in de Kennisboom. Hier vindt je veel meer vragen en antwoorden over Davilex Cash Personal. Je vindt de Kennisboom op het Gebruikersportaal (rechtsboven op Inloggen klikken).
Vragen? Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen - FAQ